90% от откраднатите автомобили се продават на части

45

„В 90% от случаите моторните превозни средства се крадат, за да бъдат продадени на части“, това каза старши комисар Николай Хаджиев, директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Според комисар Хаджиев бизнесът с авточасти втора употреба е процъфтяващ, съобщават от Радио „Фокус“ – Пирин, цитирани от Dnes.bg. Крадците на коли разглобяват машините за един до два дни, заличават регистрационните номера и ги продават.

През месец април тази година няма регистрирана кражба на автомобил в Област Благоевград, докато през март са отнети незаконно два автомобила. До момента през месец май са откраднати 3 возила.

Според комисарят подобен вид деяния не се извършват от местен контингент. „Посегателствата спрямо МПС се извършват от лица, които идват от други части на страната. Тъй като Област Благоевград се намира на автомагистрала „Струма“ идва, крадат кола и изчезват“, допълва още ст. ком. Хаджиев

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама