84-годишният Алберт II плаща солени глоби докато се съгласи на тест за бащинство

75

Белгийският съд постанови глоба от 5000 евро на ден за бившия крал на страната, докато не изпълни разпореждането да се подложи на ДНК тест за бащинство, съобщава Reuters.

Решението е във връзка с дело, заведено от жена, която твърди, че е дъщеря на монарха.

За всеки ден забавяне на изпълнението на съдебното решение за предоставяне на биологичен материал, 84-годишният Алберт II ще трябва да плаща обезщетение на 50-годишната художничка Делфин Боел, която твърди, че е негова дъщеря.

Алберт II, който абдикира преди шест години в полза на своя син Филип, обжалва решението на магистратите от миналата година, което го задължава да се подложи на ДНК тест.

Вече повече от десетилетие той отхвърля твърденията на Боел. Вече направените ДНК тестове обаче доказват, че тя няма биологична връзка със законния си баща Жак Боел, който e потомък на една от най-богатите индустриални династии в Белгия.

Делфин Боел попадна в светлината на прожекторите през 1999 г., когато беше публикувана биографията на съпругата на Алберт II кралица Паола. В нея тя твърди, че кралят е поддържал дългогодишна извънбрачна връзка, от която има и дъщеря, родена през 60-те години на миналия век.

Алберт II, който в момента не заема никакви формални обществени длъжности, признава, че с Паола са имали много брачни проблеми, но отрича да има извънбрачни наследници.

От нея той има три деца, които са по-възрастни от Боел. Начело в списъка на наследниците на короната в момента е принцеса Елизабет, която е дъщеря на настоящия крал Филип и кралица Матилде.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама