ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу Румен Радев (ВИДЕО)

43

ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу участието на президента Румен Радев в предизборната кампания на БСП.

Представители на ГЕРБ внесоха жалба в Централната избирателна комисия. Оплакването е срещу участието на президента Румен Радев в предизборната кампания на БСП.

,,Тук трябва да зададем въпроса къде се намира предизборният щаб на БСП. Явно в президентството, защото Иво Христов продължава да бъде председател на Стратегическия съвет при президента“, каза областният координатор на ГЕРБ за София Цветомир Паунов пред медии.

,,По-големият проблем е, че за първи път президентът като обединител на нацията си позволява да бъде пряк участник, който подкрепя предизборната кампания на БСП, защото всички виждат този учудващо добър синхрон между президента и опозицията. Така да се каже, ние сме притеснени какво би могло да произтече от това в оставащите 2 седмици до датата 26 май, когато е европейският вот“, допълни Паунов.

,,Аз бих помолил президентът да запази радиомълчание по отношение на инвестиционната политика, за да се попречи на преговорите, защото може единствено да ги прогони, така че в случая той не помага, а пречи. И нека също така да посъветва съпругата си да не атакува големи стратегически компании, които един ден биха могли да правят бизнес у нас“, заяви народният представител от партията Тома Биков.

,,Не разбираме защо след като президентът говори за офшорни сметки не спомена, че Йончева е политик, който получи обвинение от прокуратурата за пране на пари именно чрез офшорни сметки“, отбеляза още Биков.

Отговорът на ПП ГЕРБ идва, след като преди два дни „БСП за България“ внесе повторна жалба в ЦИК и СЕМ за законови нарушения от страна на министър-председателя Бойко Борисов. ОТ БСП твърдят, че премиерът Борисов използва държавен ресурс за водене на предизборна кампания.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама