Проверяваме къде гласуваме по интернет, чрез SMS или по телефона

99

Гражданите могат да проверят номера на избирателната си секция и мястото на гласуване в предстоящите избори за членове на Европейския парламент по интернет, с SMS или по телефона.

Справките се осигуряват от главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Информация чрез интернет може да получите на адрес: https://www.grao.bg/elections/. Той предоставя и възможност да се подават „Искане за гласуване по настоящ адрес“ по електронен път и да се регистрират издадените „Удостоверения за гласуване на друго място“ от общинските администрации след идентификация с електронен подпис.

Другият вариант за получаване на информация е чрез SMS, който трябва да бъде изпратен на 18429. Номерът е единен и за трите мобилни оператора – А1, Теленор и Виваком. Цената на един SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста гражданите трябва да изпишат единствено десетте цифри на своето ЕГН. Системата връща отговор с номера и адреса на избирателната секция.

За секцията си може да се осведомите и по телефона, като наберете 0800 1 4726 („0800 1 GRAO“). Номерът е безплатен за цялата страна.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама