Иванчева и Петрова отново излизат под домашен арест

99

Отстраненият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова отново излизат под домашен арест, реши Апелативният специализиран съд.

Преди около месец Иванчева, Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров бяха признати за виновни за искане на подкуп и помагачество и на първа инстанция получиха присъди от по съответно 20, 15 и 12 години затвор. След прочитането на присъдите Иванчева и Петрова отново бяха задържани под стража с мотива, че заради големите им присъди има опасност да се укрият.

Днес в съда новият адвокат на Иванчева – Николай Хаджигенов, който замени досегашния ѝ защитник – Марин Марковски, заяви, че в последната година Иванчева е спазвала стриктно процесуално поведение и по никакъв начин не е показала, че има намерение да се укрива, пише „Дарик“.

Адвокатът на Петрова – Емануил Йорданов допълни, че заради запорираното им имущество и двете жени нямат средства нито да бягат, нито да се крият.

Иванчева иска да излезе от ареста, за да организира предизборна кампания

Самата Иванчева пък заяви, че по време на над четирите ѝ месеца досега под домашен арест е била проверявана по минимум два пъти на ден от МВР.

В крайна сметка съдът не установи опасност от укриване и отново пусна Иванчева и Петрова под домашен арест.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама