Стюардеса извърши подвиг, за да спаси пътниците от горящия самолет (СНИМКА)

421

Медиите пресъздават и историята на стюардесата герой – 34-годишната Татяна Касаткина, която успява да отвори страничната врата и избутва пътниците до безопасно място.

Тя ги хващала и буквално ги изтласквала към спасителния изход. Максим Моисеев Друг неин колега – стюардът Максим Мойсев няма този късмет и умира в пламъците, докато отчаяно се опитва да отвори вратата в задната част на самолета, пише БЛИЦ.

Стюардесата – героиня Татяна Касаткина разказва за ужаса от преживяното: „Когато самолетът спря, веднага започна евакуацията. Виждах огъня, всички крещяха, че горим. Изритах вратата с крака си и избутах пътниците, за да не забавя евакуацията. Хващах ги за яките отзад и ги избутвах. Всичко се разигра толкова бързо, димът беше вече черен. Последните хора буквално пълзяха, за да излязат. Хората бяха скочили от местата си и се преместиха напред, въпреки че самолетът продължаваше да се движи. Жена се обади по телефона и да каже: „Ние сме в пламъци, падаме“. Стюардесата разкрива, че малко след излитането самолетът попада в буря, докато накрая не бил ударен от светкавица. „Чу се светкавицата, последвана от пукане и видяхме блестяща, ярка светлина. Чуваше се ужасен шум откъм лявата част на самолета“, разказва Татяна Касаткина.

Снимка: Instagram

Оцелял от ужасяващата катастрофа на руското летище „Шереметиево“ предизвика гнева на останалите, които разказват, че Дмитрий Хлебушкин е забавил бягството на другите пътници, взимайки раницата със себе си.

Мъжът с наднормено тегло се върнал за багажа си и така само трима от пътниците, които седели зад него, успели да се спасят. Темата с егоизма, проявен от този мъж в един толкова важен момент, е една от основните в руските форуми.

„Той просто спаси раницата и така забави останалите, знаейки, че всички по-назад от 11-ия ред ще загинат. Друг потребител коментира, че първите пътници се опитали да изхвърлят чантите си от кабината и след това да се плъзнат надолу. Именно това довело и до забавянето при спасяването на останалите.

Днес се появиха нови, ужасяващи кадри от самолета, които показват как той се спуска по пистата, преди да избухне в пламъци. Руските власти продължават да проучват причината за трагедията. До този момент те работят по три версии – недостатъчна квалификация на пилотите, отказ на оборудване и удар от светкавица. Вече са намерени черните кутии и в момента експертите прослушват последните записи от тях.

Най-малко 41 души са загиналите в тежката катастрофа, сред които две деца и един чужденец – американец. Самоличността на някои от жертвите вече излиза наяве, включително и на американския гражданин – Джеръми Брукс. Други две жертви са посочени като Албина Пилипчук и Алексей Гултайчук. Снимки на някои от жертвите: Андрей Чупрунов, Екатерина Чупрунова, Александър Витснаровски и Албина Полипчук Смята се, че по-голямата част от загиналите са руснаци, тъй като полетът е бил вътрешен – трябвало е да лети от Москва до Мурманск. Оцелелите описват как всички изпаднали в паника, когато самолетът се врязал в земята и салонът започнал да се изпълва бързо с гъст, дебел дим. Те започнали да се придвижват един през друг към предната част на самолета, надявайки се да се доберат навреме до спасителните изходи.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама