Христо Стоичков отново влезе в престижна класация

83

Легендата на българския футбол Христо Стоичков попадна в класация на авторитетното списание “4-4-2” за най-добрите футболисти за последните 25 години.

Причината изданието да избере този период е, че през лятото на 1994 г. излиза първият брой на английското списание. Това е повод да бъдат избрани 100-те най-добри играчи на последни четвърт век.

Стоичков е нареден на 69-о място в класацията. Тъй като за подреждането са взети постиженията от 1994 г. нататък, по всяка вероятност са пропуснати някои от големите успехи на Христо преди тази година, пише sportal.bg.

До името на българина е публикувано мнението на световния шампион с Франция Еманюел Пти за играта на българина. „Той можеше да промени развоя на мача във всеки един момент, благодарение на силата на характера си, както и с уменията си. Толкова непредвидим. Имаше страхотен ляв крак. Тъй като и аз играех с левия крак, не можех да не се възхищавам на уменията му“, споделя Пти. За най-добър футболист за последните 25 години „FourFourTwo“ определи Лионел Меси. На второ място е Кристиано Роналдо, а на трето Зинедин Зидан. В петицата влизат още и двама бразилци – Роналдо (4) и Роналдиньо (5).

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама