СДС и „Гергьовден“ подписаха споразумение за евроизборите

31

СДС и Движение „Гергьовден“ подписаха политическо споразумение за предстоящите европейски избори.

Подписите под документа сложиха председателите на двете формации Румен Христов и Драгомир Стефанов, предава „Канал 3“.

Подписването се състоя в централата на ГЕРБ, която е коалиционен партньор със СДС за предстоящите избори, и двете партии излизат със съвместна листа за евровота. На събитието и последвалата пресконференция присъства и премиерът Бойко Борисов, който оглавява и председателския съвет на партиите, подкрепили листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите. Освен „Гергьовден“ такива вече са „Обединени земеделци“, партия „Никола Петков“ и „Български демократически форум“.

От СДС и „Гергьовден“ обявиха, че датата за подписването не е случайно избрана да бъде именно в навечерието на празника на 6 май.

„Традиция е като наближат избори, да се търсят коалиции с партии, които споделят едни и същи идеи. Смятам, че ще постигнем резултата, който гоним – да имаме най-много депутати в Европарламента и да победим основния опонент“, обявиха от СДС.

„Не искаме да виждаме БСП във властта. Това е причината да подпишем това споразумение и да подкрепим листата на ГЕРБ и СДС“, коментира председателят на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов.

„За мен най-голямата грешка на тези избори е да се съсредоточим върху вътрешните проблеми на България. На всички българи вече е ясно, че европейската политика ни засяга и то много. Не сме се колебали да подкрепим ГЕРБ. Те са единствената партия, членка на ЕНП, която има реален шанс да спечели евроизборите“, заяви почетният председател на „Гергьовден“ Любен Дилов – Син.

„За мен БСП и „Да, България“ работят заедно срещу ГЕРБ. На нас също основният ни противник е БСП, но последните действия показват, че „Да, България“ работят заедно и мислят заедно. Оставам на вас да си направите изводите“, заяви Бойко Борисов, като така отговори на реплика на Любен Дилов, който изрази симпатия и към „Да, България“.

„Самите хора в ГЕРБ, самите хора в СДС, самите хора в „Движение Гергьовден“ съзнават, че единството прави силата. И ако се разхвърлят гласовете в много партии, те отиват в нищото. Та и БСП с колко много партии направиха споразумение – това също значи несигурност. Щастлив съм, че в ГЕРБ започнахме да осъзнаваме, че не сме само ние единствените десни, че не само ние имаме кадри, които могат да управляват. Това ще бъде един тест за местните избори да се подготвим и да намерим най-доброто“, добави Борисов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама