Марешки отнася глоба от ЦИК за реклама преди старта на кампанията

69

Веселин Марешки е провеждал предизборна кампания преди 26 април, което е нарушение на Изборния кодекс, става ясно от решение на ЦИК от 30 април.

От комисията заявяват, че излъчването на предизборни клипове с участието на Веселин Марешки преди 26 април е нарушение на правилата за провеждане на предизборна кампания. Сигналът срещу Марешки е постъпил в ЦИК от Христо Дунчев, изпълнителен секретар на „Партия на Зелените“.

В сигнала се излагат твърдения за нарушаване на правилата за провеждане на предизборната кампания от „Воля“ за излъчени предизборни клипове по bTV, с които се рекламира водачът на кандидатската листа на партията. Към сигнала не са приложени клипове, поради което ЦИК ги е изискала от СЕМ. Излъчените видеоклипове са 3.

Избирателната комисия е установила, че излъчените клипове представляват търговска реклама, по време на която се отправят политически внушения в полза на политическа партия „Воля“ и Веселин Марешки.

Клиповете рекламират лекарства с кадри от аптеки и бензиностанция, в които Марешки призовава „Заедно да спрем грабежа, ние от „Воля“ сме българските родолюбци“.

На лидера на „Воля“ ще бъде съставен акт за нарушението, който ще бъде изпратен на областния управител на област Варна за издаване на наказателно постановление.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама