Колко време е безопасно да стоят великденските яйца?

371

Унесени в красивите шарки, които придаваме на великденските си яйца, забравяме, че после дълго време ще трябва да ги ядем. Докога обаче е безопасно да стоят?

Суровите яйца не бива да стоят дълго извън хладилника, защото бързо губят свойствата си. Това е известно на всички ни. Какво обаче да правим със сварените яйца?

Повечето хора искат шарените яйца да се виждат в красива купа на масата. Но това не е препоръчително, ако смятате да ги ядете. Ако искате да си спестите стомашно разстройство, дръжте великденските яйца в хладилника. Дори съветът е да се държат не на вратата, а вътре в хладилника. Така, ако яйцата са твърдо сварени, могат спокойно да бъдат консумирани в продължение на седмица.

Извън хладилник сварените яйца могат да се съхраняват само няколко часа.

Идея, за да изразходите по-бързо яйцата пък е да ги ползвате в салата с майонеза. Нарежете яйцата, стрък зелен лук и чесън, майонеза, подправете със сол, червен и черен пипер, самардала (ако имате от вълшебната старозагорска подправка) и хапвайте с удоволствие.

А има и поне още сто вариации на яйчената салата с майонеза, затова широко поле за изява.

Източник: darik

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама