Големи промени се задават за Facebook, Instagram и WhatsApp (ВИДЕО)

96

Големи промени във „Фейсбук“ и другите приложения на компанията „Инстаграм“ и „Уотсап“ обеща шефът на компанията Марк Зукърбърг.

Направи го в реч пред около 5000 души в Сан Хосе, съобщава „Канал 3“.

Речта му бе под мотото „Бъдещето е лично“, с което Зукърбърг обеща да се бори за сигурността на личните данни и обеща съвсем нов курс на най-голямата социална мрежа. Новата стратегия ще бъде насочена именно върху личната сигурност.

За целта очерта и 6 принципа, около които компанията ще се фокусира: лични взаимодействия, криптиране, намалено постоянство (изчезване на съобщенията), безопасност, оперативна съвместимост (възможност за комуникация между отделните приложения), сигурност на базата данни.

Какво обаче се крие зад тези принципи? Зукърбърг обясни и точните промени, които ще бъдат извършени, а шокиращото за мнозина потребители вероятно ще е планът за промяна на класическия син цвят на „Фейсбук“.

Eто и конкретните промени:

– Съобщенията, изпратени чрез приложението „Месинджър“, ще бъдат изцяло кодирани по подразбиране, което означава, че „Фейсбук“ няма да вижда написаното, а съобщенията ще са напълно интегрирани с приложението „Уотсап“ (WhatsApp)

– „Инстаграм“ започва изпитанията на „частен брояч на лайкове“. Това означава, че броят на лайкове на дадена публикация може да остава скрит за всички, освен за автора ѝ.

– Ще бъде въведен „по-ефимерен“ метод да се споделя съдържание чрез съобщения. Това означава, че няма да се прави перманентен запис на съобщенията, както досега – т.нар „намалено постоянство“.

– Методът за защитени плащания чрез приложението „Уотсап“, който компанията тестваше в Индия, ще бъде въведен и в други държави по-късно тази година.

– Приложението „Фейсбук“ ще бъде променено, като групите ще станат централни за нюзфийда, а вероятно ще бъде сменен и типичния за приложението син цвят. Преобладаващ трябва да стане белият цвят, а не синият. Новият дизайн и фокус върху групите тръгва първо в САЩ, след което и в останалата част на света. Първо ще бъде променена мобилната версия, а след това и десктоп версията.

– Постовете в Инстаграм няма да започват задължително със снимка или видео. Вече ще може да се споделя съдържание само чрез текст, стикер или рисунка, благодарение на нова функция за камерата на телефоните.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама