„Левски“ уволни Георги Дерменджиев

83

Ръководството на „Левски“ уволни треньора Георги Дерменджиев. Днес следобед изпълнителният директор на „сините“ Павел Колев обявил на специалиста, че повече няма да бъде наставник на 26-кратните шампиони.
Временно отборът ще бъде ръководен от Георги Тодоров.
Опитният специалист, който работи в школата на клуба, има необходимия лиценз ПРО, за да се водят мачове от елита. Неговият лиценз вече беше използван през този сезон, след като Делио Роси беше уволнен миналото лято. Тогава помощникът на италианеца Тодор Симов води в тандем с Тодоров мачовете срещу „Ботев“ (Пловдив) – 1:0, и „Черно море“ (2:2). Младият треньор имаше последната дума, но в оставащите пет кръга от сезона тежката дума ще има 62-годишният специалист, който има 38 мача начело на „Левски“ в своята кариера. Негови помощници ще бъдат Димитър Телкийски, който беше дясна ръка на Дерменджиев, и Красимир Петров, който води юношите набор – 2003 година на „Герена“.
Рокадата на „Герена“ дойде след загубата с 1:2 от „Берое“ на стадион „Георги Аспарухов“ на Разпети петък.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама