Майката на починалото в катастрофата с Местан бебе говори за трагедията

602

„Аз го видях. Не спря на „стопа“ и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило дни по-късно”, каза майката на бебето – Емине Ахмед.

„Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала”, казва бащата на бебето – Юсеин Ахмед.

„Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата”, коментира дядото на бебето – Тефик Ахмед.

Съдът реши: Местан трябва да плати гаранцията си до четвъртък

По думите му Местан не е оказал никаква помощ. „Стоеше като паметник!”, допълни той.

„Разбира се, че виновен е г-н Местан. Той имаше знак „стоп“, а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие”, коментира още бащата на бебето.

Отново взимат книжката на Лютви Местан, заради катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.

Това стана ясно от изказване на Румяна Арнаудова. Прокуратурата е установила, че дори и първия път книжката му не е била отнета, защото полицията не успяла да го намери на адреса. Освен това Местан не бил изряден шофьор. От 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения – един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение – превишена скорост.

Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже „засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали”.

Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама