12-годишно момиче съди баща си за 150 000 лева

182

12-годишно момиче предяви граждански иск за 150 000 лева срещу баща си Атанас Стоянов. Мъжът извършвал жесток физически тормоз върху майката, която впоследствие се обесила.

Фермерът Стоянов е обвинен за системно малтретиране на вече починалата си жена в продължение на 3 години – от 2014 до 2017 година, което я довело до отчаяние и било причина за опита й за самоубийство с хапчета и препарат за растителна защита, но успели да я спасят, съобщава „24 часа“.

На 11 май 2017 г. Атанас обаче открил трупа й в местност край Ръжево Конаре. Срещу него е повдигнато обвинение за жестоко отношение към брачната му партньорка.

Мъжът се яви в съда днес с двама защитници, като настоя процесът да се гледа зад затворени врати, за да не стават публично достояние подробности от интимния му живот.

Малката му дъщеря Поля не присъства на делото в пловдивския районен съд, а искът й беше внесен от адвоката Теменужка Кривчева, назначена за нейн особен представител. Другата дъщеря на жертвата – Милена, не пожела да съди баща си.

По настояване на адвокатите му делото бе върнато на прокуратурата за четвърти път, след като се установи, че са допуснати процесуални нарушения.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама