Троянската Богородица Троеручица сътвори 2 чудеса за месец

1372

Жена се изцери от смъртоносна болест след молитви пред чудодейната икона на Богородица Троеручица в Троянския манастир преди броени дни. Излекуваната със силата на вярата нашенка пристигнала в светата обител в първите дни на април, за да разкаже за сполетялото я чудо и да благодари за Божия промисъл, по който тя остава жива и здрава.

Тя записала историята си в благодарствената книга, чиито страници преливат от свидетелства за чудеса.

Още едно от най-скорошните е от първата седмица на април, когато в Троянската обител пристигнали съпрузи с блага вест, научаваме от Ретро. Жената заченала след искрени молитви пред чудотворната икона и дълги неуспешни опити преди това да се сдобият с дете. И докато текат рокади в Светия синод и разместванията в ръководствата на големите ни манастири стават все по-чести, чудодейните изцеления и зачевания със силата на вярата не стихват. Особено в Троянската обител.

Един от най-показателните случаи за чудодейната сила на Богородица Троеручица е този с жена, болна от рак, помолила своите близки да я занесат на носилка пред чудодейната икона на Божията майка. Толкова била зле, че не можела сама да ходи. Когато похарчила всичките си пари по лекари и никой не успял да ѝ помогне, била донесена тук. Отслужен ѝ бил молебен за оздравяването, била помазана с осветен елей от кандилото на Божията майка и в рамките на година след това тази жена с рак в последен стадий се изправила на крака и забравила за болестта.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама