Гледаме филма за дядо Добри в навечерието на Възкресение Христово

61

В навечерието на един от най-светлите християнски празници Възкресение Христово своята премиера ще направи документалната лента „Тихият ангел“ посветена на дядо Добри.

Биографичният филм за Светеца от Байлово ще се излъчи по bTV на 26 април в 18 часа.

„Тихият ангел“ разказва за живота на дядо Добри в поредица от интервюта с хора, чиито съдби са преплетени с неговата. Във филма са включени уникални архивни кадри, както и неизлъчвани досега откровения на Дядо Добри. Той е преживял две войни, смяната и налагане на нови политически режими, както и страстите на новото време. Така, по време на Втората световна война, в която губи близките си, Добри Добрев остава съвсем сам и объркан. Тогава обаче открива Господ. От този момент нататък, „светеца от Байлово“ променя изцяло живота си, като се отказва от всичко материално и временно и отдава живота си на една велика мисия в името на доброто, пише Монитор.

Старецът с чисто и голямо сърце, успява да събере средства за реставрирането и построяването на редица църкви и храмове в България. Дядо Добри е човекът, който допринася най-много за реставрацията на катедралата „Св. Александър Невски“, като става най-големият дарител в историята на храм-паметника.

„Тихият ангел“ е копродукция между България, Германия и САЩ, а премирата му беше през 2018 г. Режисьор е Неди Джон Крос.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама