Местан си иска книжката обратно

103

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан си иска обратно отнетата шофьорска книжка.

Той е обжалвал в съда наложените му от прокуратурата санкции, между които и отнемането на свидетелството за правоуправление на автомобил. Местан обжалва и гаранцията от 10 000 лева, с която е пуснат на свобода, след катастрофата, при която причини по непредпазливост.

Местан първо беше задържан за 24 часа след инцидента, при който загина 6-месечно бебе, а майка му и братчето пострадаха и се лекуват в болница. След това прокуратурата му наложи гаранция от 10 000 лева. Тя първо беше отменена, докато се установи финансовото състояние на лидера на ДОСТ и после пак беше върната. Местан има и забрана да напуска страната.

Според обвинението лидерът на ДОСТ е нарушил 2 разпоредби на Закона за движение по пътищата. Първата е, че при завой за влизане в път с двупосочно движение шофьорът трябва да навлезе по възможно най-краткия път в дясната лента. Втората – предвижда, че шофьорът, приближаващ се към кръстовище, трябва да се движи с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама