Малък самолет падна край пловдивско село, двама загинаха

125

Малък самолет е паднал тази сутрин край пловдивското село Оризари, а двамата мъже в летателния апарат са загинали.

Това съобщи кметът на селото Йордан Тотев, пише „Монитор“. По думите му инцидентът е станал около 10.15 часа в съботната утрин. Свидетели от селото са разказали, че самолетчето е имало повреда на крилото. Не е ясно дали пилотът се е опитал да се приземи на стадиона или не е имал време за това. Машината е паднала близо до брега на река Марица, зад местния стадион.

Очевидци са подали сигнала за падналия спортен самолет на 112 и на мястото много бързо са пристигнали екипи на полицията, пожарната и бърза помощ. За съжаление те само са констатирали смъртта на двамата мъже вътре. Все още не е ясна самоличността на загиналите.

Сигналът е получен около 10.20 часа, потвърдиха от полицията в Пловдив. Оттам уточниха, че двуместен частен самолет е паднал край стадиона в селото. Загинали са двама души в самолета. Към момента текат огледи, гласи официалното съобщение от властите.

Очаквайте подробности!

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама