Вижте наркодилърите, хванати при спецоперацията във Варна (СНИМКИ)

1328

Ще искат постоянен арест за петимата задържани при масираната операция срещу наркоразпространението, която се проведе на 18 април във Варна.

Като обвиняеми са привлечени петима души. Както ви съобщихме, това са 63-годишният Руси Д., 40-годишният му син Стоян Д., 54-годишният Кирил Д., 34-годишният Константин К. и 51-годишният Росен К. Обвиняемите сами и в съучастие като съизвършители без надлежно разрешително държали с цел разпространение различни високорискови наркотични вещества, съобщават от Окръжния съд.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Сред иззетите по време на операцията наркотични вещества са над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

Част от течния наркотик, получен по иновативна технология, бил поставен в спринцовки, като извлечената субстанция е известна като масло от марихуана.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Предвиденото наказание в НК за този вид престъпление е лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 5 хиляди до 20 хиляди лева.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

13 души бяха арестувани при акцията в четвъртък. Сред иззетите наркотични вещества са над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

Част от течния наркотик, получен по иновативна технология, бил поставен в спринцовки. Цената на една спринцовка се търгувала на уличния пазар по 1500 лева. От 1 кг тревиста маса марихуана по тази технология се получавали по около 60 мл наркотична течност, известна като масло от марихуана.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

В един от претърсените 11 адреса е било установено и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, като е намерен и казан за изваряване на ракия и около 220 л ракия. Иззета и голяма сума пари.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама