Как да предотвратим изпотяване на краката в обувките

258

Краката ни се изпотяват не само в често използваните дамски кецове, но и в други обувки, чиято материя не позволява дишане.

Ако откриете, че любимите ви обувки се пързалят от потта, не сте единствените. Медицински определено като хиперхидроза, потните крака са изненадващо общо състояние, което може да съсипе любимите ви обувки. Може дори да предизвика неприятни миризми. Антиперспирантът блокира порите ви от излъчване на пот, а редовната употреба може да предотврати излишното изпотяване на краката.

Алуминиевият хлорид хексахидрат, който има способности за инхибиране на потните жлези, е активната съставка в антиперспирантите. Спрей версиите са лесни за използване в труднодостъпни зони на тялото, поради което имат повече смисъл за краката, отколкото ролките. Антиперспирантите без рецепта обикновено съдържат от 10 до 15% алуминиев хлорид хексахидрат, което може да е достатъчно за подмишниците. Въпреки това, за да се предотврати изпотяване на краката, Международното общество по хиперхидроза препоръчва концентрации от 30% или повече.

Ако краката ви продължават да се потят и да се плъзгат в обувките, въпреки антиперспиранта без рецепта, попитайте лекар за вариант с рецепта. Те обикновено предотвратят хиперхидроза, защото са по-силни, а правилната доза на антиперспиранта може да помогне за предотвратяване на инфекциите и миризмите, които често се свързват с прекалено потните крака. Изпробвайте формулата, докато носите стар чифт обувки или чорапи – антиперспиранти от клас с рецепта могат да оцветят тъканите.

Антиперспирантите и дезодорантите понякога се използват взаимозаменяемо. Ако страдате от миризма на крака от изпотяване, може погрешно да достигнете до дезодорант вместо с антиперспирант. Докато дезодорантът има аромати и алкохоли за маскиране на миризми, съставките не намаляват до минимум потта по начина, по който правят антиперспирантите. Ако прекомерното изпотяване е вашият проблем, избирайте антиперспирантите, за да победите потта.

Антиперспирантите могат да помогнат да се контролират потни крака, но те не вършат работата сами. Мийте краката си всеки ден с мек сапун, за да измиете бактериите. Изсушете краката си напълно, преди да напръскате антиперспиранта. Ако носите чорапи, сменяйте ги през целия ден и пръскайте свеж слой антиперспирант всеки път. Важно е да избягвате да носите същия чифт обувки два дни подред, особено ако страдате от неприятна миризма на краката. Тази стъпка може да ви помогне да запазите любимите си обувки.

Източник: https://www.iarena.bg/

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама