Андрей Слабаков и генерал Шивиков влизат в евролистата на ВМРО

237

Режисьорът Андрей Слабаков, известен с хапливия си език, както и ген. Димитър Шивиков, който беше оневинен от съда, влизат в листата на ВМРО.

Това потвърди и самият лидер на партията Красимир Каракачанов в парламентарните кулоари, съобщава „Канал 3“.

Слабаков е не само режисьор на филми като „Вагнер“ и „Хиндемит“, но се е снимал и в много ленти като актьор, сред които щатски продукции, заснети у нас. Той е син на обичания български актьор Петър Слабаков и съпруг на актрисата Ернестина Шинова.

Ген. Шивиков пък е бивш командир на контингента ни в Афганистан, командващ пехотния ни батальон в Ирак преди това, служил в 68-а бригада „Специални сили“. Той беше разследван, обвинен и оневинен за злоупотреби като командир, заради което напусна службата. На последните парламентарни избори соцлидерката Корнелия Нинова го вкара в листата на БСП, но след това го изкара заради това, че е обвиняем.

Двамата ще заемат места от гражданската квота на войводите, които ще регистрират листата си в събота предиобяд. И двамата са потвърдили присъствието си в листата, а от ВМРО обясняват, че с тях отдавна имат идейна близост.

Каракачанов слага на избираеми места и двама свои депутати от националния парламент, които в последните месеци основно изнасят политическите битки в Народното събрание. Номиниран за евродепутат ще бъде организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов и пловдивският депутат Александър Сиди, съобщи за Канал 3 Каракачанов. Заедно с тях за място в листата се спряга и пиарът на партията Екатерина Анева.

Днес предстои ръководството на партията за последно да уточни списъка на номинираните за евродепутати, който утре вече трябва да е готов и регистриран в събота.

Припомняме, че ВМРО реши да се яви самостоятелно на евроизборите, след като от НФСБ отказаха да се явят заедно с „Атака“ и да запазят коалицията и за вота на 26 май.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама