Рекорден брой зрители гледаха началото на края на Game of Thrones (ВИДЕО)

66

Рекорден брой зрители – 17,4 милиона, са проследили премиерата на първия епизод от финалния осми сезон на „Игра на тронове“ (Game of Thrones), съобщи телевизионният канал HBO.

Достигнатото число се явява рекорд за средновековни сериали в жанра фентъзи. Премиерата на осмия сезон, състояла се в неделя, се оказа и най-споменаваната в социалните мрежи за цялата история на поредицата. На нея са посветени през уикенда над 5 милиона публикации в „Туитър“, предава БТА.

По данни на социологическата агенция „Нилсен“ финалът на предишния сезон на „Игра на тронове“ през 2017 година е бил проследен от 16,5 милиона зрители по HBO и в режим на стрийминг.

Американският телевизионен канал НBO стартира последния осми сезон на „Игра на тронове“ в неделя. Той ще се състои от шест епизода, припомнят агенциите.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама