9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
Начало Любопитно Най-опасната птица в света уби стопанина си

Най-опасната птица в света уби стопанина си

1901

Жител на американския щат Флорида е станал жертва на един от собствените си казуари, считани за най-опасните птици в света, съобщава БТА, цитирана от Дарик.

Инцидентът станал, след като 75-годишният Марвин Ахос паднал в стопанството си, където отглежда този вид животни. Птицата се е възползвала и го е атакувала, вероятно използвайки дългите си 10 см и остри като кинжал нокти. Мъжът бил откаран в болница, където по-късно починал от раните си.  Казуарите, които обитават Австралия и Нова Гвинея, в САЩ се отглеждат с колекционерска цел.

Видът е включен в „Книгата на рекордите на Гинес“ като най-опасната птица на планетата. Тя е близък сродник с ему. На височина казуарите достигат до 1,8 м, а на тегло – до 60 кг. Те са вторите най-тежки птици на планетата след щраусите. Благодарение на мощните си крака, развиват скорост до 50 км/ч. Усетили заплаха, с един бърз ритник, те могат да причинят отворена порезна рана на който и да е хищник.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама