7 души с боксове и палки задържани в Габрово, жандармеристи свалиха каските

140

Седем души, без документи за самоличност, бяха отведени в районното управление при снощния протест в Габрово. У тях бе установено наличие на боксове и палки.

Съставени са им актове и след това са освободени. Това съобщи на извънреден брифинг днес директорът на дирекция „Жандармерия“ ст. комисар Красимир Добрев.
В мирното шествие участваха около 800 души, които се събраха на централния площад в града.

„Там нямаше хулигански прояви или ексцесии, с изключение на няколко запалени димки“, допълни Добрев.

По думите му, при придвижването шествието се е насочило към една от ромските къщи.

„Взехме допълнителни мерки за обезпечаване на сигурността и преградихме пътя на протестиращите граждани, което предизвика напрежение. Тогава взехме решение да се свалят щитовете и каските, с което дадохме знак на толерантност. Към 22.00 часа шествието завърши без инциденти“, каза още шефът на жандармерията.
Старши комисар Добрев посочи, че с оглед на очаквания тази вечер протест в Габрово ще бъдат пренасочени допълнителни екипи от София. Целта е да се успокоят гражданите и да има по-голяма сигурност. С цел недопускане на провокативни действия ще бъдат разположени допълнителни постове, които ще извършват допълнителни проверки.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама