Кокаин изплува и край Варна

154

Сак, подобен на откритите край Тюленово, е изплувал в морето край курортния комплекс Слънчев ден в късния следобед днес.

На мястото е извършен оглед, пакетът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура, назначени са експертизи, съобщават от ОД на МВР – Варна.

Утре (12 април) в сградата на ОД на МВР – Варна ще се проведе брифинг с участието на изпълняващ функцията окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров и зам.-директорът на ОД на МВР – Варна комисар Андрей Ангелов.

Припомняме Ви, че вчера в морето край Шабла гранични полицаи откриха 169 кг кокаин с изключително висока чистота на стойност над 71 милиона лева. Пакетите с кокаин са били в 6 сака, увити с въжета, като към всеки е имало спасителна жилетка. От МВР предполагат, че дрогата е част от международен трафик, най-вероятно от Южна Америка.

До акцията по нашето Черноморие се е стигнало след сигнал от румънските служби. В края на миналия месец в крайбрежната зона на Румъния бяха намерени над един тон и двеста килограма кокаин.

Полицията призовава, ако граждани намерят подобни сакове или пакети по брега в района, веднага да сигнализират в най-близкото районно полицейско управление или на телефон 112.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама