Извънредно от Габрово: Сблъсъци между протестиращи и жандармерия (ВИДЕО)

329

Сблъсъци между протестиращите и жандармерията в Габрово. По непотвърдена информация на NOVA журналисти от местно радио са пострадали.

Тази вечер протестиращи отново се събраха на площад „Възраждане“. Имаше опит да се излезе с декларация против вандалските прояви по време на протеста. На място пристигна и вицепремиерът Томислав Дончев.

Изненадващо протестът тръгна от центъра на града и по странични улички стигна извън Габрово. Протестиращите се опитваха да стигнат до ромски квартал в града. Жандармерия обаче препречи пътя на участниците в протеста.

Полицейските разпореждания бяха или протестът да се разпръсне, или участниците в него да си оставят личните карти и да продължат. Градът през целия ден е под полицейска блокада и всички входове и изходи са блокирани, а полицията проверява пътуващите към града.


 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама