6-годишно дете чудо от България стана шампион по математика

961

6-годишният Лъчезар Томов от Бургас стана най-малкият златен медалист от Международната олимпиада по математика в Тайланд в конкуренцията на повече от 1500 участници от 21 държави.

Лъчезар е един от общо 32-мата млади математици от 10 български града, които представиха страната ни в Тайланд, като спечелиха шест купи – три шампионски и три вицешампионски; и 32 медала, от които 22 златни, седем сребърни и три бронзови, съобщават от Община Бургас.

Лъчезар Томов учи в предучилищна група в детската градина „Ханс Кристиан Андерсен“, а това е 10-та престижна награда по математика, която печели досега. През декември миналата година той бе и сред отличените бургаски деца от кмета Димитър Николов.

„Поздравявам те за отличното представяне на Международната олимпиада в Тайланд. Бургас се гордее с твоите успехи и медали. Математиката винаги е била един от най-силните посланици на нашата страна и града ни пред света. Талант, ученолюбие и старание като твоето, правят така, че името България да се чуе далеч зад граница“, обърна се към Лъчезар бургаският кмет.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама