Войводиново се вдига на нов протест след условните присъди на ромите биячи

151

Отново на протест излизат тази вечер жители на пловдивското село Войводиново. Недоволството им този път е заради условните присъди на двамата роми, пребили в началото на януари 33-годишния ефрейтор Валентин Димов.
Протестът на хората от Войводиново е насочен срещу ниските, според тях, присъди на братята Борис и Асен П.. Двамата се признаха за виновни за нанасянето на средна телесна повреда и сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. В четвъртък 18-годишният Борис получи 1 година условно с тригодишен изпитателен срок, а 22-годишният му брат Асен – 3 години условно с 5 години изпитателен срок.
Цитиран от „Дарик“, кметът на село Войводиново Димитър Тосев заяви, че не могат да променят окончателното решение на съда, но хората имат право на възмущение и той ще ги подкрепи.
„Трябва да има по-строги наказания, за да са превенция за останалите. Очаквах по- високи присъди, за това ще има и гражданска позиция по случая“, заяви Тосев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама