Проф. Боян Дуранкев поведе евролистата на „Коалиция за България“

179

Проф. Боян Дуранкев е определен единодушно за водач на листата на „Коалиция за България“, съобщи лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция след заседание на Политическия съвет на коалицията, на което е утвърден водачът на листата за евровота.

„В рамките на политическия съвет обсъждаме повече от 40 кандидатури за евродепутати“, заяви Петков и посочи, че те са направени от 7-те партии, които са част от коалицията. „18 мъже и 9 жени обсъждаме, 27 конкретни кандидатури. Всички те са с висше образование. От тях 10 са представители на академичната общност, хабилитирани лица. В това число 7 преподаватели във висши учебни заведения. Възрастовото разпределение е до 35 години – 13 кандидати, между 35 и 60 – 9 кандидати и над 60-годишна възраст – 6. Много добър баланс като териториално представителство, възрастово участие и практически възможност да са гарантира равнопоставеността на двата пола в листата“, каза още Петков.

В ЕП трябва да върнем надеждите на българите, които през Прехода доста пострадаха,заяви професор Дуранкев по време на брифинга.

„Първо държа да благодаря на всички от великолепната седморка, които подкрепиха идеята аз да бъда водач на листата. Бих желал да кажа, че в тази борба за Европейския парламент не се включваме просто на един олимпийски принцип, а отиваме да свършим определена работа“, каза проф. Дуранкев.
По думите му това, което трябва да се направи, е да се позволи ЕС и България фино да се пренастроят към изискванията, които са пред съвременността и пред нашите деца и внуци.

„Не бих желал да започна с това, но шансът на „Коалиция за България“ е огромен. Хората искат промяна, искат нови лица. Виждат, че една значителна част от политическия елит в момента спазва принципа – „Ако печеля, печеля само аз, ако губя – плаща целият български народ“, допълни проф. Дуранкев. По думите му това е аморален модел, който трябва да се промени. „Другият модел на калинки и непрофесионалисти също трябва да изчезне от територията на Република България“, допълни още той.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама