Маршал Хафтар затяга хватката около Триполи, в столицата се въоръжават

118

Либийската национална армия (ЛНА), командвана от маршал Халиф Хафтар, е превзела преден пост 27 на запад от столицата Триполи, съобщават световните агенции. По-рано стана ясно, че силите на Хафтар контролират всички райони на юг от либийската столица – Каср бен Гашир, Вади ер Рабия, Ел Кувея. След това въоръжените части се отправили към района Ес Свани на югозапад от Триполи и задържали там отряди на ислямистки групировки. Силите на ЛНА са установили контрол над основните транспортни артерии на югозапад от Триполи
„за освобождение от терористите“. След това беше съобщено, че без бой са превзети много квартали, както и град Гарян. Лидерът на Правителство на националното съгласие (ПНС) Фаез Сарадж, намиращо се в Триполи, отправи призив за въоръжаване, в случай, че се наложи използване на сила. Въпреки обявеното настъпление, силите на ЛНА все още не са влезли в Триполи.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама