Коя е най-продаваната кола в средния клас за всички времена

84

Volkswagen Passat стана най-продаваната кола в средния клас в света. За 46 години германската компания е произвела и продала 30 млн. екземпляра от модела. Юбилейната кола беше произведена в германския град Емден.

30-милионният Passat е сребристо комби с модификация GTE, снабден с хибриден силов тракт, базиран на бензинов турбомотор TSI с обем 1.4 литра и мощност 156 конски сили и на електромотор с мощ от 115 к.с.

VW Passat е най-продаваната кола в средния клас за всички времена
Скоростната кутия е шестстепенна роботизирана с два съединителя, а на само на ток колата може да измине разстояние от 55 километра. Хибридът отговаря на екологичния стандарт euro 6d, който ще влезе в сила от 2021 година.

В момента Volkswagen Passat се произвежда на три континента в десет завода и се продава на над 100 пазара. По количество произведени автомобили Passat отстъпва единствено на Golf, от който за 45 години са продадени 35 млн. екземпляра.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама