Футболен фен изкопа черепа на дядо си, за да празнуват заедно победа

133

Привържениците на аржентинския Расинг изпаднаха в невиждана радост, след като кръг преди края станаха шампиони.

Аржентинските футболни фенове са известни като едни от най-темпераментните в света, но сега достигнаха нови висоти. И по-точно един от запалянковците на местния Расинг – Габриел Аранда. Той изкопа от гроба черепа на своя дядо, за да празнува шампионската титла на своя любим отбор, който естествено е бил такъв и на дядо му.

Кръг преди края в аржентинското първенство Расинг триумфира с титлата в първенството на Аржентина, след което привържениците на отбора излязоха да празнуват на един от централните площади на Буенос Айрес. И там на улицата вниманието прикова разхождащия се с череп в ръце Габриел.

Кадър: Youtube

„Беше в гроба и го извадих. Това е магията на Расинг. Би бил горд, че съм го извадил“, обяви Аранда в пряко включване за TNT Sports.

Расинг е един от грандовете в Аржентина, един от големите пет в историята на местния футбол. В голяма степен „Ла Академия“, както е прякорът на отбора, обаче лежи на стари лаври и от общо 18 титли, само 3 са спечелени след 1966 г. (сред които този за 2019 г.), заради което явно и феновете толкова се радват на всеки един настоящ трофей.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама