Естрадна легенда чисти входове за жълти стотинки

3024

Естрадната легенда от близкото минало Ани Павлова, която става звезда с изпълнението на „неофициалния химн“ на България – „Пътнико свиден, пътнико млад“, едва свързвала двата края.

Пенсията на гласовитата изпълнителка била сред най-ниските в бранша, затова тя се принудила да си докарва някой друг лев като чистачка. Ани обслужвала входа на кооперацията, където живее, пише „Ретро“.

Освен че метяла и миела стълбите, няколко пъти месечно измивала и прозорците, което било доста трудно и рисковано, тъй като те били двойни, с големи размери и разположени високо над стълбищната площадка. Грижела се с желание и за градинката пред блока. За услугите си получавала скромни пари от комшиите си, които обаче ѝ били добре дошли, за да покрива битовите си сметки. Животът на Ани, която навремето е била една от най-близките приятелки на примата Лили Иванова, се преобръща фатално в последното десетилетие.

Финансовите ѝ проблеми започват с боледуването на съпруга ѝ, който издъхнал след 8-годишно залежаване вкъщи и няколко тежки болнични престои. За да плати борчовете, които натрупала покрай продължителното му боледуване, певицата дори продала почти на безценица огромния семеен апартамент на прословутата столична ул. „Оборище“. Големият удар, който я сринал със земята, била внезапната смърт на сина ѝ – известния джаз музикант Васил Пармаков.

Талантливият джазмен се спомина през пролетта на 2016 г., а цялата музикална гилдия бе в шок от загубата му. На погребението му Ани не бе на себе си, но нейни съседи доверяват, че с времето се стабилизирала психически. Макар да изкарвала месеца само с пенсията и заработеното като чистачка, винаги излизала от дома си накипрена и облечена с някогашните си сценични тоалети. За нея не били забравили част от колежките ѝ, които често я викали на по кафе. Първата ѝ приятелка Лили обаче не поддържала контакт с нея от години и не изявявала желание да ѝ окаже нито морална, нито финансова подкрепа.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама