Съпругата на Лозан Панов отмени пресконференцията за рекордно евтиното си жилище

64

Жената на Лозан Панов – Елисавета, e отменила обявената за 11 часа пресконференция днес.

На нея се очакваше тя да даде отговор как се е сдобила на преференциална цена с апартамент от „Артекс“, както и каква е историята на отношенията й със собствениците на фирмата за луксозно строителство – семейство Мирянови.

Все още няма официална информация за причините за отмяна на пресконференцията. Първоначалната информация сочи, че Елисавета Панова се е съобразила с критиките, че е изпратила покани само до отбрани медии, които са приближени до нейния бизнес кръг.

В разгара на скандала, придобил популярност като „Апартаментгейт“, справка в Имотния регистър показа, че на 10 април 2013 г. „Артекс Инженеринг“ продава на „Ганева 2000“ ЕООД апартамент от 172 кв.м. и два гаража от по 19.5 и 19.7 кв. м, в кооперация на ул. „Елемаг“ № 32 в елитния столичен квартал „Изгрев“. За тях тя е платила общо 93 004.50 лв., което прави по 225 евро/кв.м. Фирмата „Ганева 2000“ е собственост на Елисавета Панова.

Договорената цена е рекордно ниска спрямо всички останали покупки на жилища, замесени пряко в скандала – на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и двамата заместник-министри.

Сделката е станала около две години преди тя да се омъжи за председателят на ВКС Лозан Панов през февруари 2015 г. Техни кумове са собствениците на „Артекс“ Весела и Пламен Мирянови.

Източник: dir.bg

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама