След 3 години: Хванаха извършителите на голяма кражба

214

Разследването е проведено от криминалисти на ГДНП и ОДМВР-Хасково, под ръководството на Окръжна прокуратура.

В резултат на предприети упорити и професионални оперативно-издирвателни действия са установени и задържани извършителите на крупен грабеж от пощата в Хасково.

Разследването стартира след получен сигнал за деянието през нощта на 7 срещу 8 юни 2016 г. – група маскирани мъже проникват в сградата на пощенската станция, обезвреждайки охранителната техника, привеждат в безпомощно състояние охранителя, за минути проникват в трезора, чрез използване на металорежещи машини отварят три масивни метални каси отнемат крупната сума от 1 833 000 лв. и се оттеглят с автомобили по предварително подготвени маршрути.

След извършения на място оглед е сформиран разследващ екип от служители на ОДМВР – Хасково, подпомагани от колегите им от ГДНП, под ръководството на Окръжна прокуратура –Хасково, който предприема множество оперативно-издирвателни действия в рамките на образуваното досъдебно производство на територията на цялата страна. В рамките на разследването са разпитани над 100 свидетели, формиран е профил на извършителите – криминално проявени, с технически познания, назначени и изготвени са близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания, както и множество претърсвания.

Още в края на октомври 2016 г. като обвиняеми бяха привлечени четирима мъже, като част от тях бяха задържани в момент на извършване на друго криминално престъпление.

Окръжна прокуратура – Хасково е повдигнала обвинения на трима от групата- един на 41 и двама на 45 години, по текстове от НК, касаещи престъпления, за които се предвижда лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама