Сурогатна баба роди дъщеричка на сина си

209

61-годишна баба рои своята внучка, като така осъществи мечтата на сина си и зет си, предаде в. „Дейли мирър“, цитира в. „Телеграф“.

Родилката е американката Сесили Еледж от щата Небраска. Тя предложила на сина си Матю Еледж и на партньора му Елиът Доърти да стане сурогатна майка, след като двамата обмисляли да станат родители чрез инвитро, пише novini.bg.

Баба Сесили е майка на три деца и категорично е заявила, че „обича бременността“. Така 32-годишният Матю и 28-годишният Елиът сбъдват дългоочакваната си мечта.

Лекарите били изумени, че Сесили родила по естествен път, а не със секцио, както са предполагали. Така на бял свят се появила малката Ума. Бабата минала през менопауза още преди 10 г. и медиците са дали зелене светлина за сурогатното майчинство, тъй като жената била в перфектна форма.

Донор е 26-годишната сестра на Елиът – Лия, която предложила яйцеклетките си. Родилката минала през хормонално лечение, преди да започне процедурата по осеменяването със смермата на сина й. Още едно чудо е, че всичко е станало още от първия път.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама