Дават 16 500 евро, за да лежиш 60 дни

294

Космическите пътешествия са не само скъпи, но и опасни. Ако хората искат да стигнат до Марс е необходимо внимателно да се изучи влиянието на космоса върху човешкия организъм.

Известно е, че в първите 3-6 денонощия в безтегловност човекът изпитва „космическа болест“, заради преразпределението на кръвта, защото тя нахлува в главата.

Затова NASA и Европейската космическа агенция (ESA) се обединиха усилията си, за да направят експеримент и да видят как човешкият организъм ще се адаптира към безтегловността. Космическите агенции обявиха, че търсят 24 доброволци, на които им предстои да прекарат 60 дни в легнало положение (при което краката им ще се намират над нивото на главата), пише trafficnews.bg.

Участниците в експеримента ще получат по 16 500 евро (32,175 лева) и ще трябва да лежат в аерокосмическия център в Кьолн.

Изискванията към участниците са следните: трябва да са на възраст между 24 и 55 години, да са здрави и да говорят немски. Изследването ще започне през септември и ще продължи общо 79 дни: 5 дни за запознаване, 60 дни за необичайния режим на лежане и 14 дни за рехабилитация.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама