Историята на жената, която не изпитва болка (ВИДЕО)

83

Джо Камерън осъзнава, че кожата й гори, единствено когато ѝ замирише на изгоряла плът. Тя често изгаря ръцете си на фурната, но не изпитва никаква болка, която да я предупреди да внимава.

Това е така, защото тя е един от едва двамата души в света, за които е известно, че имат рядка генетична мутация. Това означава, че тя на практика не усеща болка и никога не се чувства разтревожена или изплашена.

Едва когато е на 65 г. тя осъзнава, че е различна, след като лекарите не повярвали, че нямала нужда от бокоуспокоителни след сериозна операция.
Когато оперирали ръката й, лекарите я предупредили, че би трябвало да очаква да я боли след това.

След като обаче не почувствала нищо, нейният анестезиолог я изпратил при специалисти генетици в Юнивърсити колидж Лондон и в Оксфордския университет.
След направените тестове, те открили генни мутации, което означавало, че тя не усеща болка, за разлика от повечето хора.

Джо от Уайтбридж, Шотландия, разказва пред BBC, че лекарите не й повярвали когато им казала, че няма нужда от болкоуспокояващи след операцията, пише profit.bg.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама