Ще се гласува ли днес пакетът „Мобилност“ в ЕП?

23

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни тази нощ е изтеглил досието „Мобилен пакет” от пленарна зала и го е върнал на транспортната комисия.

Гласуване по пакет „Мобилност” днес няма да има. Този парламент не би следвало да гледа това тежко и разделило Европа досие”. Това заяви за „Здравей, България” Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Все още обаче няма официално потвърждение на информацията.

Българските превозвачи подготвят щурм на Европейския парламет в Страсбург срещу пакета „Мобилност“. Планът „Макрон“ влезе в дневния ред, след като два гласа на отсъстващи български евродепутати не достигнаха, за да може текстовете да се отложат след европейските избори.

Българските превозвачи наеха и самолет, с който ще отпътуват за протеста по-късно днес. От България тръгват 110 души. От Румъния ще отпътуват 3 самолета, в подкрепа на родните шофьори. От бранша заявиха, че започва икономическа война срещу сектора.

„Ние отиваме да окажем подкрепа на нашите евродепутати, които свършиха огромна работа. Те наистина работиха много и това даде резултат. Ще отидем да поздравим разума, който най-сетне проговори в ЕП”, каза още Арабаджев.

„В целия процес ние имахме много текстове и предложения, много от тях бяха отхвърлени. Аз мисля, че трябва да настояваме най-вече да се направи оценка на въздействието на всички предложени текстове. Наистина е хубаво да има такъв регламент, който да е над националните законодателства, за да може да има равни условия за всички превозвачи в цяла Европа”, коментира Ангел Траков от Съюза на международните превозвачи.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама