Уволниха учителката, чиито ученици танцуваха кючек в час

121

Учителка по английски език от столичната 203-та ПЕГ „Св. Методий“, чиито учениците въртяха кючеци в час, е уволнена.

Това решение е взето от директорката на школото Таня Трапова след проверки и разговори с родители, пише „Монитор“

Миналата седмица скандално видео на ученици танцуващи на чалга в класната стая, докато учителката им гледа и им пляска с ръце взриви социалните мрежи. Тогава преподавателката обяснила на директорката, че учениците ѝ са я помолили в последната минута на часа да пуснат музика, тъй като имало рожденичка в часа и искали да я поздравят, но не уточнили каква ще бъде музика. Тя твърдяла обаче, че танцът се случва в междучасието. Тази версия била потвърдена и от учениците пред директорката. Трапова, обясни, че децата и учителката продължавали да твърдят, че случката не се разиграва в часа

но е вчера уволнила преподавателката. „Не смятам, че е допустимо това да с случва в училище, дори да е по време на междучасието. Смятам, че уронва авторитета на училището и е допуснала нарушаване на правилата“, заяви директорката на 203-та ПЕГ. Трапова уволнява учителката без предвестие, тъй като тя станала част от училищния колектив декември в месец и все още била в изпитателен срок. Директорката уточни, че вече е намерен неин заместник и учебният процес ще продължи нормално.

Във връзка с представения на Трапова чат между преподавателката и една от ученичките, в който педагожката използвала неприлични думи и обиди, директорката заяви, че все още обсъжда с 6-о РПУ как да процедира, тъй като педагожката твърдяла, че кореспонденцията не била вярна. Ако е необходимо, директорката заяви, че ще сезира ГДБОП.

Директорката сподели, че настроението в училището се е успокоило и вече няма напрежение. Тя разказа, че началото на седмица е имало родителска среща, по време на която е била пусната подписка за опровержение на на слуховете, че не се водят часове. В нея се подписали около над 75% от родителите.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама