Борисов прие оставката, Цачева излиза в отпуск

193
Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата разговаряли и обсъдили свързаната с името ѝ имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяла решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

„Знаете, че вчера още сезираха институциите за проверка по казуса. Това означава, че нямам притеснения за извършено престъпление и, че нямам връзки с фирмата“, заяви Цецка Цачева в първи коментар по темата за подадената оставка.

Тя припомни също така, че още вчера е изразила готовност за оставката, а днес вече е обяснила мотивите си пред премиера Бойко Борисов. Нейното убеждение е следното: „Докато тече проверка от компетентните органи, аз смятам, че не мога да бъда министър на правосъдието.“

Нещо повече, Цачева поискала молба за платен годишен отпуск, докато парламентът гласува нейната оставка от поста министър на правосъдието.

Оставката ми е личен акт. Доказах го назад във времето, че мога да нося отговорност, например след президентските избори, припомни Цачева.

Не искам името ми да тежи на премиера Бойко Борисов и на правителството, особено в тази предизборна ситуация.

Решението за нейната оставка било споделено напълно от премиера. „Смятам, че така трябва да се носи отговорност“, каза още Цачева и бе категорична, че няма натиск от страна на министър-председателя за нейната оставка. Напротив – в спокоен разговор тази сутрин премиерът Бойко Борисов ѝ казал, че подкрепя напълно предложението ѝ за оставката от поста министър на правосъдието.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама