Деси Слава на разпит в съда заради убит пешеходец

172

Фолкпевицата Деси Слава се яви пред Бургаския окръжен съд, като свидетел по делото срещу 35-годишния й шофьор Димитър Илиев, който блъсна и уби младеж на магистрала „Тракия“.

Катастрофата стана на 9 септември 2016 г. около 5.45 ч., когато певицата се връщала от участие във Варна. На магистрала „Тракия“ в района на Карнобат през колата на Деси Слава, шофирана от Илиев, изскача пешеходец. Колата се движи с над 120 км/ч. След удара тялото на 21-годишния Божидар Кайлов е изхвърлено върху мантинелата, която прерязала крака му. Певицата и шофьорът й се опитали да помогнат на младежа, но той издъхнал от остра кръвозагуба, припомня dir.bg.

През февруари окръжните магистрати в Бургас решиха, че делото ще се гледа по общия ред. Освен Деси Слава, която е пряк свидетел на случилото се, съдът ще разпита и вещото лице, извършило автотехническата експертиза, както и хидрометеоролози. Те трябва да изготвят справка каква е била видимостта на магистралата в деня на катастрофата и възможно ли е, каквато е и тезата на защитата на подсъдимия, водачът да не е бил в състояние да възприеме фигурата на пресичащия мъж, заради гъстата мъгла.

„Не знаех, че толкова ще се притесня на тази масичка. Познавам Димитър от 7 години, той е изключителен професионалист и заради това толкова време работим заедно“, каза Деси Слава, след като застана пред съда, цитирана от „Флагман“.

Тя разказа, че след участие във Варна тръгнали към София, тя се возила на задната седалка, както винаги, играла си на телефона и в един момент чула как започват да се набиват спирачки.

„Всичко стана за стотни от секундата. Чух стоновете на Димитър, който бе ужасен, вдигнах глава и видях човек, който търчеше пред колата. Затворих си очите и се хванах за седалката и чух силен удар. След това спряхме колата, бяхме много изплашени, защото не съм преживявала подобен ужас. Не бях на себе си“, допълни певицата.

Самата тя е включила светлината на телефона си и започнала да подава светлинен сигнал на някой от другите водачи да спре. Обадили се на телефон 112, за да уведомят за инцидента.

Деси Слава посочи, че шофьорът й е карал в най-лявата лента. Тя не си спомня Димитър да е местил автомобила след инцидента. В досъдебното производство тя е посочила, че Илиев е дал назад, което според прокуратурата било изключително важно, за да се изясни фактическата обстановка.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама