Срещу 500 хиляди лева: Специализираният съд пусна Миньо Стайков заради влошено здраве

111

Спецсъдът пусна от ареста бизнесмена Миньо Стайков срещу парична гаранция от 500 хиляди лева. Причината била в тежкото му здравословно състояние.

Решението на съда не е окончателно, засега не е ясно дали прокуратурата ще обжалва.

Заседанието беше гледано при закрити врата по искане на един от защитниците на Стайков – адвокат Станислав Коев. Причината е, че на бизнесмена са направени няколко медицински експертизи, от които могат да излязат и да бъдат разпространени интимни подробности за живота на обвиняемия.

Стайков отново беше докаран с инвалидна количка в заседателната зала.

Бизнесменът бе задържан при акция на Специализираната прокуратура в офисите на „Винпром Карнобат“ ООД, „Сис Индустрийс“ ООД и „Топаз Мел“ ООД. Тогава на няколко лица бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

По-късно бе наложен запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради.

                                                     *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама