Продадоха последната дъвка на Фъргюсън (СНИМКА/ВИДЕО)

111

Сър Алекс Фъргюсън води „Манчестър Юнайтед“ в 1500 мача в продължение на впечатляващите 26 години.

Според различни проучвания за това време той е отворил най-малко 3000 пакета с дъвки, съобщава bTV.

Дъвченето на дъвка край тъчлинията бе отличителният знак на именития шотландец. Бившият мениджър на „червените дяволи“ движеше челюстта си по-агресивно, когато отборът му губеше и това бе най-лесният начин да се разбере кога е под стрес.

В последния си мач начело на „Юнайтед“ – равенството 5:5 с „Уест Бромич“ на „Хоторнс“ през 2013 г., Фърги получи специален подарък от талисмана на домакините – пакет с дъвки.

А последната му „мачова дъвка“ бе прибрана от фен.

По-късно запалянкото пусна артикула за продажба в eBay, а описанието му бе следното: „Използвана дъвка. РЯДКА. Взета от „Хоторнс“. Твърди се, че е била на сър Алекс. След 1500 мача напрегнато дъвчене като мениджър на „Манчестър Юнайтед“ – на вашето внимание е последната дъвка на Фърги. Всички събрани средства ще отидат за благотворителната фондация на „Манчестър Юнайтед“.

Много хора отчаяно желаеха да се докопат до последната дъвка на шотландеца и тя бе купена за 390 хил. паунда. Цялата сума отива за благотворителност.

През януари феновете на „Юнайтед“ си спомниха с носталгия за старите времена, когато временният мениджър на тима Оле Гунар Солскяер бе забелязан да дъвчи дъвка на скамейката преди победата над „Нюкасъл“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама