Полицаи върнаха пенсията на мъж с увреждания, задигната от джебчийка

166

Полицейските служители предадоха обратно парите на ограбен мъж с увреждания.

Работата по случая започнала на 7 март, когато в РУ – Елин Пелин постъпил сигнал, че жител на с. Лесново е станал жертва на джебчийска кражба в размер на 300 лева. Тъй като потърпевшият имал загуба на говор след претърпян инсулт, служителите на реда изяснили с помощта на негови близки, че престъплението е било извършено около 9.30 часа, непосредствено след като той е получил пенсията си.

Криминалистите предприели активни оперативно-издирвателни действия, включително и преглед на записи от охранителни камери. В хода на разследването било изяснено, че мъжът бил заговорен в центъра на селото от група жени и докато отвличали вниманието му, една от тях ловко извадила парите от джоба на якето му. Съвсем скоро самоличността ѝ била установена и криминално проявената извършителка от Луковит попаднала в полицейския арест за срок до 24 часа. В снетите ѝ сведения 37- годишната направила пълни самопризнания за деянието си. Служители на РУ- Елин Пелин посетиха възрастния човек в дома му и лично му предадоха отнетата сума.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама