Спасиха 5-годишно дете от апартамент на ужасите (ВИДЕО)

647

Съседи спасиха от гладна смърт изоставено петгодишно момиченце в Москва.

Детето се намирало само в апартамента на майка си, голо, без храна, вода и надзор, съобщи МК, цитирани от Trafficnews.bg

Историята с момиченцето продължава отдавна. Преди няколко години жителката на блока, намиращ се на Ленинградско шосе в Москва се запознала с мъж от Украйна. Скоро след това им се родило дете. Преди три години съжителят на Евгения (името е променено) е депортиран обратно в родината си и забравил за любимата и дъщеря си.

„В началото често виждах как Евгения се разхожда с момиченцето, но после детето изчезна“, разказва Любов Александровна, съседка на Евгения.

Скоро след това детето изчезнало, Евгения лъгала, че е при баба си и дядо си, но съседката знаела, че родителите на жената починали преди повече от 15 години.

„Мисля, че се побърка, след като приятелят ѝ бе депортиран“, добавя съседката. Също така е известно, че самотната майка има задължения за апартамента и към съседите си.

През нощта на 9 срещу 10 март Любов Александровна се качила на осмия етаж и чула детски плач откъм апартамента на Евгения. Тя повикала съседите, заедно с които се опитала да успокои детето. В крайна сметка всички решили да извикат службите.

МЧС (Службата по извънредни ситуации) и полицията разбили вратата и заварили ужасяваща картина. Апартаментът бил потънал в боклуци, навсякъде имало пликове, пълни с боклук. Водата и токът отдавна били изключени, защото не са били плащани.

На кухнята седяло момиченцето с вързан парцал на шията и плетена шапка на главата. Детската й огърлица била враснала в кожата й така, че се наложило да бъде отстранявана по оперативен път.

„Като я видяхме, изглеждаше така сякаш е Маугли. Детето не говореше и много искаше да пие. Налях му две халби вода, които изпи моментално“, завършва разказа си съседката.

Момичето е откарано в болница. Лекарите са открили множество хронични заболявания и обезводняване.

Майка му е задържана. След няколко дни отсъствие, тя се върнала в апартамента, където съседите я задържали до пристигането на полицията. Прокуратурата е повдигнала обвинение за „Опит за убийство“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама