Семейство от Пазарджик плати 388 лева за една винетка

91

Съпрузи от Пазарджик платиха 388 лева за една винетка, след като на 2 януари направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал. И трите опита били неуспешно, но от разплащателната сметка на семейство Нанови са изтеглени 291 лева.

Тъй като винетката била необходима на съпрузите, те трябвало да платят цената от 97 лева още един път, за да се сдобият с ценния стикер.

„На 7 януари подадохме молба в Областно пътно управление в Пазарджик с приложено извлечение от банковата сметка. След като изчакахме отново проверихме в АПИ и ни казаха, че молбата е препратена към Националното тол управление, но връзката там е само чрез имейл“, обясни пред радио Пловдив Димка Нанова.

По думите й, от тол управлението изпращали готови отговори.

„Напишете си трите имена, номер на картата и последните четири цифри за сигурност, което мен ме озадачи, защото аз съм приложил към молбата ми извлечение от банката. Там има посочена банкова сметка, Булстат и IBAN. Написахме им, че ние сме дали извлечение от банката и те пак пускат същото съобщение, което ме наведе на мисълта, че това е електронно съобщение и го изпращат на всеки един“, коментира и съпругът.

От Националното тол управление съобщиха, че са постъпили общо 11 молби за възстановяване на суми при покупка на електронна винетка. Парите са изтеглени от сметките на потребителите, но в системата не е отразено, че винетката е купена. Тези случаи са констатирани в първите дни на месец януари, когато имаше технически затруднения със системата.

Постъпилите молби са обработени – на част от потребителите са върнати средствата, на останалите предстои да бъдат възстановени.

Случаят на семейството от град Пазарджик е сред подадените 11 молби. Той е разгледан и предстои да им бъде възстановена сумата. Настъпило е забавяне поради необходимостта от повторна проверка и потвърждаване на плащането.

Източник: dir.bg

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама