Банда рекетира, тормози и бие ученици в Плевен

257

Прокуратурата разследва сигнал за тормоз над ученици в Плевен.

На 05.03.2019 г. в Районна прокуратура – гр. Плевен е образувано досъдебно производство във връзка постъпил сигнал за осъществяван системен тормоз над непълнолетни лица – ученици от плевенски училища.

Досъдебното производство се води по чл. 214, ал.1 от НК, който гласи, че който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага принуди някого чрез сила или заплашване да извърши, да пропусне или да претърпи нещо противно на волята му и с това причини нему или другиму имотна вреда се наказва за изнудване с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от хиляда до три хиляди лева, като съдът може да наложи конфискация до 1/2 от имуществото на дееца. От страна на наблюдаващия прокурор са дадени указания за провеждане на разпит пред съдия на пострадалите, назначаване на съдебни експертизи и други процесуално следствени действия.

От извършените до настоящия момент действия по разследването са събрани данни, че извършители на деянието са група лица, също непълнолетни. Предстои да бъде установен конкретния принос на всеки един от тях към настъпилия престъпен резултат и прилагането на адекватни марки за неотклонение.

Разследването по досъдебното производство продължава.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама