Спецченгета разстреляха бременната жена на джихадист

195

Бременна жена бе застреляна във френски затвор.

Екшънът се разигра в затвора край Конд сюр Сарт в Нормандия, съобщава „Канал 3“.

34-годишната жена била на свиждане на 27-годишния си мъж и признат за джихадист. Жената успяла да вкара керамичен нож, с който ранила двама от надзиратели. Един от тях е в тежко състояние. След това двамата се барикадирали в помещението за съпрузи и престояха там 10 часа преди спецотряд да ги щурмува.

При последвалата атака полицаите простреляли и двамата, като жената, която била бременна, издъхнала от раните си.

Френският министър на правосъдието Никол Белубе категорично окачестви нападението като терористична атака. Оказа се, че по време на нападението осъденият мъж е крещял „Аллах Акбар“.

Той е Микаел Шиоло и изтърпява 30-годишна присъда, след като през 2014 г. уби 89-годишен мъж, оцелял от Холокоста. Междувременно се радикализирал в затвора и дори е осъден на още една година затвор заради това, че пропагандирал тероризъм и „оправдавал“ нападението в зала „Батаклан“ в Париж през 2015-а, при което бяха убити 90 души. Като мотив за съвмеството му нападение с жена му, пък изтъкнал „отмъщение“ за убития терорист след атентата в Страсбург в края на миналата година.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама