Магическата билка, която ще ви избави от всички болести

220

Белият равнец е наричан „избавление от всички беди“ заради вярата в почти магическата му способност да помага там, където сякаш надежда за изцеление няма.

Събран в периода на цъфтеж, когато концентрацията на биоактивни вещества в него е най-висока, белият равнец е сред универсалните билки за женското здраве. В състава му преобладават флавоноиди, терпени, терпенлактони, фенолни съединения и някои органични киселини. Тези вещества осигуряват мощно противовъзпалително, антибактериално, седативно и имуностимулиращо действие, които може да са от полза на жените.

Ето кои женски проблеми могат да бъдат превъзмогнати с тази чудотворна билка:

Биоактивните съединения в белия равнец подобряват кръвообращението в периферните зони на тялото. Именно затова е полезен за приемане при липса на менструация.

Поставянето на листа от растението върху възпалените зони на гърдите помага за бързо облекчаване на болката и намаляване на възпалението при мастит. Това се дължи на противовъзпалителните вещества в състава на билката.

Проучвания показват, че белият равнец има успокоително действие. Ако страдате от тревожност или безсъние е добре да използвате тази билка. Особено е подходяща при менопауза.

Белият равнец има кръвопречистващо действие и е страхотно средство за детоксикация на организма.

Това растение се препоръчва и при безплодие.

Можете да поемате тази билка чрез компреси, бани със запарка или чай.

Важно е да знаете, че билката не се препоръчва за бременни и кърмачки, а големите дози могат да доведат до главоболие и световъртеж.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама